torsdag 3 september 2015

Estetisk plattform startvecka ht-2015

Äntligen är det höst! 
Nja, visst sommaren dröjde lite för länge i år, men det betydde att vi fick en fin startvecka i kursen med härligt väder. Nytt för i år är att vi har startat ett projektår där en har möjlighet att studera 50 - 100%. Du skapar en egen planering med din lärare, beskriver ditt projekt och väljer de lektioner du vill delta i. Många har velat gå och det är en stor grupp och  vi hoppas alla får ett bra och givande år. Plattformen färre till antalet men en härlig grupp med fin energi. Här kommer några bilder från första vecken med kursen. Vi startade redan andra dagen med att åka till Avesta Art för att ta del av årets konstutställningar, temat för i år var Ett stycke tid ...





Vår guide på verket lockar fram gänget till stora vägg-trummaskinen!



The air that we breathe  av Claire Morgan, Plastbitar fästa på tunna trådar bildar former och ett eget skirt rum där döden vilar i form av en svala. 

Sara beundrar  Kjell Engmans utställning Vita Frun







Lättroade Ann-Britt och Cristina 


Tillbaka till skolan igen full med inspiration från Avesta. Gemensamt måleri på stort papper.





När det var fördigmålat dags för att ta fram "tittvinklarna" för att hitta sin favorit


Sebastian mäter ut...


Hanna har upptäckt kameran!


Linnea har gjort ett fynd!




När man klippt ut sin favorit tog nästa steg i processen vid, att utveckla och ta sin favorit vidare i skapelseprocessen. 


Hur det blev till slut? Är jobbet färdigt? Jag vet inte men jag eller någon annan återkommer snart så då kan du nog få se något smakprov. Hej så länge!

/Bernt (Lärare)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar